Pàgines

diumenge, 29 de setembre del 2013

Google Drive: Informatitzem als més desafavortits

De nou aquí!

Aquests dies hem fet uns grups a la classe de GTIC i mitjançant aquests, hem triat un tema i l'hem treballat de diverses maneres com ara creant un text, una presentació i un formulari a través del Google Drive.



Pel que fa el meu grup, ens hem centrat en l'Índia i el tema que hem escollit és si la informàtica pot ser una esperança de vida pels nens i nenes de les zones rurals d'aquest país.
Avui en dia, l'opinió que acostuma a ser més popular davant d'aquest tema, és que els països subdesenvolupats donen prioritat a la subsistència diària. Però, pel que fa a la meva opinió, crec que les persones del Primer Món tenim l’opció de valorar si és necessària o no la informàtica, ja que disposem d’ella. En canvi, un nen o una nena d'una zona rural de l'Índia no té l'opció de dir si és important o no, ja que no en disposa amb tanta facilitat com nosaltres. Per tant, crec que se'ls hi hauria de donar l'oportunitat de poder-ho valorar. 
Pel que fa aquest exercici, que he fet juntament amb el meu grup, no m'ha suposat gaires problemes, ja que ja havia entrat amb contacte amb aquesta eina de treball. Tot i que aprofundir amb aquesta, m'ha estat molt útil i considero que és una eina molt pràctica i ràpida per fer treballs amb grup o per compartir apunts, per exemple.


Tot seguit, us adjunto tots els exercicis que he fet amb el meu grup sobre el tema que he esmentat anteriorment:

Text: "La informàtica a les zones rurals de l'Índia"





Presentació




Formulari






Bibliografia:

Webs



divendres, 27 de setembre del 2013

Què és llengua i què és llenguatge?


Hola a tothom!

Un dels temes que hem tractat a l'assignatura de COED és saber la diferència entre llenguatge i llengua. Així doncs, tot seguit us exposaré aquests dos termes i alguns dels seus trets.
El llenguatge és més que un mitjà de comunicació. Per tant, és una eina per expressar emocions, desitjos, sentiments i pensaments.
 Gràcies al llenguatge tenim un nombre limitat de paraules i podem organitzar el món.
Les funcions que ha de tenir el llenguatge són:


  • El llenguatge i l’organització de l’entorn: gràcies a la organització ens podem centrar en fer categories.

  • El llenguatge i el pensament: sense llenguatge no hi ha pensament i sense pensament no hi ha llenguatge. La capacitat de desenvolupar el llenguatge va unit al desenvolupament de la intel·ligència humana.

  • El llenguatge i la memòria: la narració d'allò que vivim crea la novel·la de nosaltres mateixos.
  • El llenguatge i l'autoexpressió: per dialogar amb nosaltres mateixos. Si dialoguem vol dir que ens trobem.



El llenguatge és un do universal dels humans, és a dir, naixem amb aquesta capacitat. Qualsevol esser humà té aquesta habilitat. Aquesta habilitat fa possible l’aprenentatge lingüístic.

Les llengües són uns autèntics monuments de la naturalesa, ja que aquestes estan ben estructurades i tenen uns fonaments tan sòlids que són difícils de destruir.
En la llengua, el nostre sistema de signes orals són els sons.

Sistema que s'ha de complir perquè es consideri llengua:

1.     Pragmàtic (discurs o text): ús que en fem del text.
2.     Semàntic (oració o paraula): la paraula o la frase ha de tenir significat.
3.     Sintàctic (sintagma): nominal o verbal
4.     Morfològic (morfema)
5.   Fonètic (fonema o so): la llengua ha de tenir sons propis i diferenciats perquè sigui considerada llengua única.

Considero que és molt important que és tingui clar què són cada un d'aquests dos termes i
quines són les seves caraterístiques. 
El fet de conéixer que és exactament llengua i llenguatge, m'ha ajudat a saber les seves
diferències i que el llenguatge és una de les eines més importants que té l'ésser humà, amb
el qual pot transmetre tot el que sent i que en realitat, potser, no se li dóna la importància
que se li hauria de donar. 

Extret de: sirius-centre.com



diumenge, 22 de setembre del 2013

Les webquests

Hola a tothom de nou!

Aquesta entrada, la he realitzat principalment per practicar la introducció d'un vídeo al meu bloc i la modificació de les seves mides, la qual cosa, amb l'ajut d'uns vídeos, no m'ha ocasionat massa problema. A més a més, també m'ha servit perquè entrés en contacte amb les webquests i l'espai edu3.cat que tot seguit explicaré.

Les Webquest són unes de les activitats educatives més completes que es poden realitzar amb les eines que ens ofereixen les noves tecnologies. Elles permeten que en els alumnes es desenvolupi un procés de pensament d'alt nivell, ja que es tracta de fer més coses amb la informació com ara analitzar, sintetitzar, comprendre, valorar, etc. 

Per aquesta raó, amb la Webquest es pot arribar a diversos objectius com ara buscar i adquirir coneixements en la Web; acostumar-se a utilitzar noves tecnologies; debatre idees amb altres persones; treballar en grup de forma més eficaç; desenvolupar les capacitats intel·lectuals i de comunicació; aprendre a organitzar un projecte; sintetitzar els continguts i expressar-se amb creativitat.

(Informació extreta de Viquièdia - http://ca.wikipedia.org/wiki/Webquest)

A continuació, us he introduït un vídeo, en el qual es fa una activitat a uns alumnes mitjançant les webquests i a més a més, també us he introduït una icona que ens permetrà visitar la pàgina web d'Edu3.cat, la qual tot seguit comentaré.


Edu3.cat



Pel que fa l'espai Edu3.cat, és on hem trobat el vídeo que s'ha penjat anteriorment. En aquesta web, podem trobar diversos vídeos, els quals poden ser de vuit temàtiques diferents, com ara Ciències naturals, Ciències socials, Matemàtiques, Tecnologia, Educació artística, Llengües i literatura, Educació física o Tutoria. A més a més, ens proposen un petit requadre, en el qual hi ha els vídeos més vistos per altres usuaris o visitants. 
Pel que fa a cada temàtica, en el cas que busquéssim un vídeo en concret, aquest el podríem trobar d'una manera més específica com ara escrivint una frase, de manera exacta o no, que se citi en el vídeo. Dins de cada vídeo podem trobar una petita descripció, on ens diu en quin idioma és, quin va ser el seu any de producció, la seva durada, etc. També, ens dóna la possibilitat d'accedir directament, mitjançant un link, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya. 

Així doncs, com a conclusió podem dir que l'espai Edu3.cat, és una web on podem trobar vídeos o àudios molt interessants i a més a més, és un lloc molt útil que t'ajuda i et facilita la teva recerca.


Finalment, tot seguit us deixo el vídeo que he utilitzat per saber com es penja un vídeo al bloc. Veureu que en els primers minuts del vídeo, ja ens ho explica. Espero que us sigui d'utilitat!



dimarts, 17 de setembre del 2013

Com definiríem un bon comunicador?


Hola a tothom!

A COED, vam dedicar un parell de sessions a parlar sobre què era un bon comunicador i quines característiques havia de tenir. Finalment, vam arribar a un acord comú i en vam treure una deducció:

El que el públic sobretot valora en un bon comunicador és la qualitat de veu, la qual pot ser greu o aguda; la vocalització, l’entonació, el ritme, la velocitat, el volum i la intensitat. És a dir, tot allò que engloba la veu.
Un altre fet característic, és la gestualitat, tant del cos com de la cara i la mirada. També, ha de tenir claredat en el so i en el seu discurs i sobretot ha de tenir humor, que és aquell tret que fa que tot sigui més amè i menys avorrit.
Com podem veure els elements extralingüístics són molt importants i també ho és la correcció lingüística i la riquesa lèxica, que serà el que donarà una fluïdesa verbal i escrita al comunicador.
Finalment, cal ressaltar l’empatia que va lligada a saber escoltar.

Per tant, podríem dir que la comunicació té una part d’art, però s’ha observat que té una major part de tècnica.

El fet de treballar què és per nosaltres un bon comunicador, considero que és molt important i útil, ja que a vegades tenim la imatge d'una cosa que en realitat no és correcte. A més a més, crec que ens ha de quedar molt clar què és bon comunicador, ja que a la llarga nosaltres en algunes situacions ho haurem de ser. 
Per tant, aquestes sessions de COED m'han servit perquè em quedés clar el terme "Bon comunicador" i què he de fer jo per millorar i per poder ser-ho.

Tot seguit, us deixo un vídeo on ens expliquen les característiques que ha de tenir un bon comunicador.