Pàgines

dimarts, 17 de setembre del 2013

Com definiríem un bon comunicador?


Hola a tothom!

A COED, vam dedicar un parell de sessions a parlar sobre què era un bon comunicador i quines característiques havia de tenir. Finalment, vam arribar a un acord comú i en vam treure una deducció:

El que el públic sobretot valora en un bon comunicador és la qualitat de veu, la qual pot ser greu o aguda; la vocalització, l’entonació, el ritme, la velocitat, el volum i la intensitat. És a dir, tot allò que engloba la veu.
Un altre fet característic, és la gestualitat, tant del cos com de la cara i la mirada. També, ha de tenir claredat en el so i en el seu discurs i sobretot ha de tenir humor, que és aquell tret que fa que tot sigui més amè i menys avorrit.
Com podem veure els elements extralingüístics són molt importants i també ho és la correcció lingüística i la riquesa lèxica, que serà el que donarà una fluïdesa verbal i escrita al comunicador.
Finalment, cal ressaltar l’empatia que va lligada a saber escoltar.

Per tant, podríem dir que la comunicació té una part d’art, però s’ha observat que té una major part de tècnica.

El fet de treballar què és per nosaltres un bon comunicador, considero que és molt important i útil, ja que a vegades tenim la imatge d'una cosa que en realitat no és correcte. A més a més, crec que ens ha de quedar molt clar què és bon comunicador, ja que a la llarga nosaltres en algunes situacions ho haurem de ser. 
Per tant, aquestes sessions de COED m'han servit perquè em quedés clar el terme "Bon comunicador" i què he de fer jo per millorar i per poder ser-ho.

Tot seguit, us deixo un vídeo on ens expliquen les característiques que ha de tenir un bon comunicador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada