Pàgines

diumenge, 22 de setembre del 2013

Les webquests

Hola a tothom de nou!

Aquesta entrada, la he realitzat principalment per practicar la introducció d'un vídeo al meu bloc i la modificació de les seves mides, la qual cosa, amb l'ajut d'uns vídeos, no m'ha ocasionat massa problema. A més a més, també m'ha servit perquè entrés en contacte amb les webquests i l'espai edu3.cat que tot seguit explicaré.

Les Webquest són unes de les activitats educatives més completes que es poden realitzar amb les eines que ens ofereixen les noves tecnologies. Elles permeten que en els alumnes es desenvolupi un procés de pensament d'alt nivell, ja que es tracta de fer més coses amb la informació com ara analitzar, sintetitzar, comprendre, valorar, etc. 

Per aquesta raó, amb la Webquest es pot arribar a diversos objectius com ara buscar i adquirir coneixements en la Web; acostumar-se a utilitzar noves tecnologies; debatre idees amb altres persones; treballar en grup de forma més eficaç; desenvolupar les capacitats intel·lectuals i de comunicació; aprendre a organitzar un projecte; sintetitzar els continguts i expressar-se amb creativitat.

(Informació extreta de Viquièdia - http://ca.wikipedia.org/wiki/Webquest)

A continuació, us he introduït un vídeo, en el qual es fa una activitat a uns alumnes mitjançant les webquests i a més a més, també us he introduït una icona que ens permetrà visitar la pàgina web d'Edu3.cat, la qual tot seguit comentaré.


Edu3.cat



Pel que fa l'espai Edu3.cat, és on hem trobat el vídeo que s'ha penjat anteriorment. En aquesta web, podem trobar diversos vídeos, els quals poden ser de vuit temàtiques diferents, com ara Ciències naturals, Ciències socials, Matemàtiques, Tecnologia, Educació artística, Llengües i literatura, Educació física o Tutoria. A més a més, ens proposen un petit requadre, en el qual hi ha els vídeos més vistos per altres usuaris o visitants. 
Pel que fa a cada temàtica, en el cas que busquéssim un vídeo en concret, aquest el podríem trobar d'una manera més específica com ara escrivint una frase, de manera exacta o no, que se citi en el vídeo. Dins de cada vídeo podem trobar una petita descripció, on ens diu en quin idioma és, quin va ser el seu any de producció, la seva durada, etc. També, ens dóna la possibilitat d'accedir directament, mitjançant un link, a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya. 

Així doncs, com a conclusió podem dir que l'espai Edu3.cat, és una web on podem trobar vídeos o àudios molt interessants i a més a més, és un lloc molt útil que t'ajuda i et facilita la teva recerca.


Finalment, tot seguit us deixo el vídeo que he utilitzat per saber com es penja un vídeo al bloc. Veureu que en els primers minuts del vídeo, ja ens ho explica. Espero que us sigui d'utilitat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada