Pàgines

dijous, 5 de desembre del 2013

Treballem amb Word

Hola de nou!

Avui a GTIC, hem treballat diverses maneres de citar al Word i finalment hem treballat alguns dels trucs que es poden utilitzar.

Podem trobar tres maneres de citar en el Word:

Primera
És important citar l'autor i l'any.
Per tant, hem de col·locar el cursor després de la paraula que volem citar. Tot seguit, anem a referència i on ens diu afegir cita, posem agregar cita, després editar, escrivim noms i cognoms, agreguem i acceptem. A partir d'aquí, escriurem el títol i l'any.
Per afegir més coses anirem a mostrar "todos los campos bibliográficos". Seguidament, anirem a referències bibliografia, escrivim "trabajos citados" i canviem el títol per referències.

Segona
Si ja hem citat l'autor en la frase, llavors anem a referències, afegir cita i un cop ens cita el titol, autor i any, premem sobre la fletxa de la cita i l'editem. Finalment, posem suprimir al títol i l'autor.

Tercera
Afegim una frase del llibre i la posem entre cometes. Tot seguit, anem a referencies, insertar cita i premem la fletxa, l'editem, esborrem el títol i afegim el número de pàgina.

Per altra banda, hem après com citar una web. Per tant, com sabem si és una font fiable, es farà mirant els seus crèdits i coneguen-la. Si és un autor corporatiu, s'ha de citar el dia que les hem llegit. Seguidament, anirem a referències i afegir cita. Finalment, premem acceptar i ja la tenim citada. 

Per últim com he dit al principi, hem après trucs del Word. Tot seguit en citaré alguns:
  • Per a canviar la lletra, estil... canviarem només una paraula i després anirem sobre de l'estil, premem amb el botó dret i posem actualitzar.
  • Control + inicio (per anar a dalt de tot de la pàgina).
  • Control + fin (per anar al final de la pàgina).
  • Control + enter (salt de pàgina).
  • Afegir portada (pàgina i el número al centre, ja que així queda concordat davant i darrera).
  • Per a citar amb números, anirem a referències, estil i posem ISO 690-Referència numèrica. També, podem utilitzar l'estil APA 5ª edició o APA Sisena edició.
  • Control + fletxes dreta o esquera, serveix per saltar de paraules.
  • Control + fletxes amunt o avall, serveix per saltar de paràgrafs.

Aquesta sessió m'ha estat útil, ja que així he après coses que, tot i utilitzar el Word des de fa anys, no sabia. Sabent algun dels trucs esmentats anteriorment, farem que el nostre treball amb Word sigui molt més ràpid i pràctic. A més a més, també s'ha de tenir en compte les diverses maneres de citar en el Word, ja que així per exemple si ho utilitzo, podré ser, per exemple, més creativa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada