Pàgines

dimarts, 1 d’octubre del 2013

La curació dels continguts

Bon dia a tothom!

En aquesta entrada, em disposaré a explicar què és la curació dels continguts i quines eines hem treballat a classe.

Així doncs: "Què és la curació dels continguts?"


És una tècnica informàtica que s'utilitza per organitzar, analitzar i seleccionar la informació que tu vulguis sobre el tema que hagis escollit. A més a més, com a eina de la web serveix per filtrar, agrupar i compartir informació que desitgis d'Internet per tal d'eliminar la gran quantitat d'informació innecessària o "inútil".


Una de les eines que hem treballat ha estat el "Scoop.it", amb la qual a través d'un tema que hagis escollit, "Tòpic", aquesta eina suggerirà llocs web on puguis trobar aquesta informació i a partir d'aquí escollirem aquella que trobem més interessant. Aquesta eina és la que farem servir fins a final del semestre, cadascú portarà un tòpic.


A més a més, també podem trobar el Bookmarklet, que és un marcador que en lloc d'apuntar l'adreça URL, et permetrà posar directament aquesta URL a la barra de marcadors, el qual anirà acompanyat de la icona o el logotip de la web i així podràs accedir amb més facilitat. Aquests URL que es situen en aquesta barra, també tindran la possibilitat de poder-se classificar en diverses carpetes.


(Informació extreta de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Miniaplicació_enllaçada)

Per altra banda, trobem el codi Embed que és el que ens permetrà crear un widget de la informació que tenim, ja sigui un text, una presentació... i aquest el podrem posar en altres formats com ara blocs, webs, etc.


Finalment, també trobem els RSS, els quals ja he explicat a l'entrada anterior i el lector que vam parlar pels RSS va ser el Netvibes.



He trobat interessant i útil els programes que hem treballat avui, ja que no s'havia com es podia posar un vídeo o document en un bloc i ara sé que es fa mitjançant el codi Embed. A més a més, també he entrat amb contacte amb el Scoop.it, del qual mai n'havia sentit a parlar, i l'he trobat molt interessant i útil a la llarga.
Aquests programes, considero que són de gran utilitat, ja que així pots anar recopilant informació, vídeos, etc. i a la llarga poden ser molt utils.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada