Pàgines

divendres, 25 d’octubre del 2013

Comunicació audiovisual

Hola!

Avui a classe de COED, mentre veiem un vídeo on Guillermo Orozco, el qual parlava de l'educació en comunicació audiovisual, hem hagut de prendre apunts de les idees principals.

Així doncs, per començar direm que hi ha aspectes que requereixen un aprenentatge, una sèrie de tècniques per veure a través dels ulls.
Aquest aprenentatge, no només el transmet una persona, sinó que també pot ser l'escola, la família, els mitjans audiovisuals, entre altres. Tot i això, la primera responsabilitat la té l'escola i la família.
Els mitjans de comunicació, també eduquen, ja que la societat a través del que veuen o escolten adquireixen coneixements.
Cal ressaltar, la idea que tot allò que és visual és complementari d'allò que està escrit o parlat i també s'ha de tenir molt en compte la perspectiva pedagògica.

La comunicació audiovisual i l'oral tenen una lògica diferent, ja que l'oral afecta a la capacitat cognitiva i l'audiovisual crea un missatge emotiu.

Les noves generacions tenen millor disposició, però tot i això han de fer un procés d'aprenentatge per saber si has estat alfabetitzat.

Per finalitzar la classe, ens han passat uns vídeos d'anuncis per veure quin és el missatge de cadascun, la seva llum, música i la sensació que ens transmet. Què us transmet a vosaltres? Quin missatge creieu que ens vol donar?







Aquesta classe m'ha estat molt productiva, ja que m'ha servit per aprendre què aprenen amb la comunicació audiovisual, cosa que mai havia après tan profundament. A més a més, he trobat molt interessant els exemples dels anuncis, ja que realment a vegades ens pensem que un anunci ens vol transmetre un missatge i en realitat ens en transmet un totalment diferent. Per tant, he après que cal analitzar bé les coses que veiem a la televisió, per exemple.

Tot seguit, us deixo el vídeo, extret d'Edu3.cat, on Guillermo Orozco parla de l'educació en comunicació audiovisual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada