Pàgines

divendres, 1 de novembre del 2013

Ús dels Power Points

Hola a tothom!

Vam destinar una classe de GTIC a parlar dels Power Points, així doncs ressaltaré alguns dels punts més interessants que s'ha parlat.

Fa uns anys, es va impulsar l'ús de les presentacions a les aules per part dels professors, però cadascú ho feia a la seva manera i això va provocar no saber utilitzar correctament aquesta eina. 

Hi ha dues maneres de realitzar les presentacions. Per una banda, de manera tradicional i per l'altra, de manera més creativa. Tot i això, cal saber elaborar-les perquè funcionin amb l'objectiu que interessa.


Podem trobar avantatges i inconvenients:
  • Els avantatges que ofereix una presentació és que l'alumne sempre té una guia audiovisual del que explica, es poden afegir imatges, so, vídeo, etc. Aquests avantatges faran que el discurs no sigui tan pesat.
  • Però, també hi ha desavantatges, com ara massa informació a les diapositives, no seguir un ordre estètic, massa elements de multimèdia, etc. Això, en canvi, farà que l'oient no prengui prou atenció a l'orador. 

Per evitar aquests desavantatges, s'ha d'intentar fer les presentacions més dinàmiques. Així doncs, es poden utilitzar preguntes, presentacions que fan participar  l'oient, etc.
Tot i això, un Power Point pot tenir altres utilitats com ara, fer esquemes, editar imatges, entre altres.

Per tant, per concloure, s'ha de tenir molta cura amb les presentacions, ja que poden esdevenir una font d'avorriment per l'oient o pot fer que el discurs sigui més amè.


Considero que és molt important tenir en compte, el que hem d'evitar perquè un Power Point sigui correcte i amè, ja que el fet d'utilitzar aquest programa com a suport d'una exposició, ha de servir perquè aquesta sigui més amena i dinàmica, per tant crec que aquesta classe m'ha servit per tenir en compte aquest aspectes i per poder rectificar alguns dels errors que potser he comès en alguns dels meus Power Points.


Tot seguit, us deixo un Power Point i un vídeo. En el primer, Jesse Desjardins, un creador de presentacions molt originals, ens explica com fer un Power Point creatiu, idees creatives. En el segon, Eduardo S. De la Fuente ens explica, amb humor, què no hem de fer en un Power Point. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada