Pàgines

dijous, 28 de novembre del 2013

Eines de suport al pensament

Bon dia pel matí!

A la classe de GTIC hem explicat diversos programes, els quals es poden utilitzar per diverses situacions.

Primer de tot, hem diferenciat que poden haver-hi dos tipus de vídeos. Per una banda, el vídeo-lliçó i per altra els motivadors, que serveix per sensibilitzar, convèncer, etc.

Tot seguit, ens hem après que hi ha diversos programes com ara:

Glogster
Serveix per fer pòsters i ens podem comunicar a través d'aquest.

Padlet (suro virtual)
Serveix per tenir organitzades les informacions, idees, recordatoris... S’hi poden posar imatges i textos i podem organitzar-ho amb columnes.

Un dels avantatges que té és que, per crear un mur no cal password, però s’ha de compartir l’enllaç.

Wordle.net
Ens podem comunicar de manera visual. La paraula més gran és la paraula que es repeteix més vegades. Així doncs, es mostra quines són les paraules més importants.
En els blogs també hi és aquesta opció.

Els mapes conceptuals
Els mapes conceptuals van ser creats per Joseph D. Novak i han esdevingut una tècnica fonamental per a representar el pensament a l'educació
La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Ordenar les idees és molt importat per l'estructura i l'organització.
Pel que fa a mapes conceptuals, podem trobar el programa CmapTools.

Flujograma
Amb aquest programa utilitzem l’hemisferi esquerre, és a dir, el racional, lluny de les emocions.

Mapes mentals
És un diagrama que s’utilitza per representar les paraules, idees, tasques, o altres conceptes lligats i disposats radialment al voltant d’una paraula clau o d’una idea central. S’utilitza per a la visualització i estructura de les idees, i també com a ajuda per a l'estudi, planificació, organització, etc.
Un programa per treballar els mapes mentals és: http://www.mindmeister.com/es


Aquest conjunt d'aquests programes, m'han servit per ampliar el meu ventall de coneixement de les eines de suport al pensament.
Considero que és important que coneguem nomes formes per crear esquemes, organitzar o planificar idees, etc. A més a més, els moments en els quals vivim el món que engloba la tecnologia i l'Internet, és molt important.


Tot seguit, us deixo amb algunes pràctiques que he fet utilitzant alguns d'aquests programes esmentats anteriorment o alguns exemples ja creats:

CmapTools


També us deixo el link, perquè pugueu accedir des d'Internet: 


Exemple de mapa mental



Finalment també he creat un Gliffy:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada