Pàgines

dimarts, 1 d’octubre del 2013

Els RSS

Hola a tothom!

He creat aquesta entrada per explicar un dels continguts que hem treballat avui a la classe de GTIC. Així doncs, us parlaré dels RSS.


Els RSS és una forma molt senzilla perquè puguis rebre, directament en el teu ordinador o en una pàgina web online informació sobre les teves pàgines web preferides, sense necessitat que hagis de visitar-les una per una. 

Per fer-ho primer de tot cal que la pàgina web o bloc, que ens agrada, tingui disponible el servei RSS. Això ho podrem saber, si aquesta té un logotip taronja que tot seguit ensenyaré. D'altra banda, també haurem de tenir un lector RSS, que pot ser de diferent tipus.



És important destacar que cada vegada que els articles s'actualitzen, també ho faran automàticament en el nostre lector de RSS.

(Informació extreta de: http://www.xtec.cat/~jvivanco/rss.htm)

A través d'una activitat que hem fet a classe, hem fet que el nostre bloc tingui RSS i així les persones que li interessi es puguin subscriure. A més a més, també hem posat feeds RSS per tal que les persones puguin veure altres blocs que considero interessants.


Penso, que és molt important saber què és els RSS, ja que és una eina molt útil, per poder rebre informació ràpida de pàgines o blocs que t'agradin. El fet de conèixer els RSS, també m'ha obert el meu ventall de coneixements informàtics, ja que no havia entrat tan en contacte amb ells i casi mai, per no dir mai, l'he utilitzat.

Finalment, us deixo una foto perquè veieu com és, exactament, el logotip dels RSS i un vídeo on explica de forma clara i senzilla què són els RSS.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada